Hillegersbergsche Houthandel

De Hillegersbergsche Houthandel (HHH) is opgericht in 1921 door Huibert van de Stadt en Johan Hendrik van der Sloot. Het bedrijf werd voortgezet door hun zoons. In augustus 1980 is Johan van de Stadt alleen doorgegaan met de HHH.

De HHH was gevestigd op de Bergse Rechter Rottekade 40, aan de Rotte, tussen de Pr. Margrietlaan en de Pr. Bernardkade. 

Aanvankelijk hield de HHH zich bezig met het importeren en verhandelen van grene- en vurehout uit Skandinavië en Rusland. Het hout kon per schip voor de wal komen.Het hout werd vervolgens handmatig op lorries gezet en zo de werf op gereden (rails). Later werden coasters uit Skandinavië gelost aan de Aelbrechtskade en per auto vervoerd naar Hilllegersberg.Voor de Tweede Wereldoorlog werd veel hout ongedroogd aangevoerd. Het hout werd op het terrein van de HHH op lattenstapels te drogen gelegd. Na 1945 werd het hout in pakketten, gedroogd en wel aangevoerd.

In de jaren ’60 kwam ook de vraag naar plaatmeteriaal en kant-en-klare produkten. In 1972 werd het besluit genomen tot overkapping van opslagruimte. Dit werd gerealiseerd middels een staalconstructie. Op 19 augustus 1977 werd de eerste paal geslagen voor de laatste overkapping, De kosten van de overkapping waren f. 500.000. Er was toen meer dan 5.000 m2 overdekte opslagruimte. Er waren rond die tijd ca. 25 mensen bij de HHH in dienst. Op 30 januari 1978 was een Open Dag georganiseerd voor omwonenden en voor de klanten en leveranciers.

Johan van de Stadt werd in 1987 ernstig ziek en overleed een laar later. Dit betekende het einde van het bedrijf.