Nieuwsfeiten en recente gebeurtenissen

Alle wetenwaardigheden op een rijtje

Responsive website online

7 december 2018
De laatste weken is er hard gewerkt aan een nieuwe "responsive website" voor de Stichting Histories Hillegersberg (SHH).
De oude html-site is met ingang van 7 december jl. vervangen door een gebruiksvriendelijke website, waarbij de content zich automatisch aanpast naar scherm van het apparaat waarop de website wordt geraadpleegd.
Hoewel inhoudelijk er al veel is aangepast en aangevuld, zal de komende tijd vooral in het teken staan van een optimalisatie van de historische inhoud. Dit wordt gekenmerkt door doelstelling en missie van de SHH.
Ook u kunt daar in bijdragen. Als u belangstelling heeft of geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Hillegersberg-Schiebroek of u beschikt over peroonlijke documenten, afbeeldingen of verhalen, dan kunt u contact opnemen met onze Stichting.

  Bekijken  

"En voor mij een fles Sunrise!”

December 2018
Op 12 december 2018 verschijnt: “En voor mij een fles Sunrise!,” een boek over de van 1938-1978 in Hillegersberg en Schiebroek gevestigde limonadefabriek  Sunrise. Het boek is geschreven door Marcel Hendriks en is een vervolg op het in december 2016 verschenen boek “Bouwers & Bottelaars” van Jan Cees van Duin. De boekpresentatie vindt plaats op 11 december 20.00 uur bij Boekhandel Maximus,
Bergse Dorpsstraat 122, Rotterdam 
inloop vanaf 19.30 uur
aanmelden gewenst

  Bekijken  

Schenking Maarten Dijkshoorn

30 september 2018
In juni 2018 ontving de Stichting Histories Hillegersberg een schenking van foto's en ander 'matereriaal' van het voormalige raadslid en wethouder van Hillegersberg: Maarten Dijkshoorn.

Mogelijk dat dit nog zal leiden tot een publicatie en/ of een kleine expositie over Maarten Dijkshoorn.

  Bekijken   

Samenwerking met de Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud (VSW)

25 mei 2018
De besturen van de Stichting Histories Hillegersberg en van de Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud hebben in het voorjaar van 2018 afgesproken de activiteiten van beide organisaties op elkaar af te stemmen. Dit overigens met behoud van ieders eigen verantwoordelijkheid.

  Bekijken  

Privacyverklaring

18 april 2018
Het bestuur heeft op 18 april 2018 het volgende besloten en vastgelegd: Op de website worden geen namen van levende personen genoemd, behalve (oud-)bestuursleden, mensen die lezingen verzorgen en anderen die expliciet toestemming hebben gegeven. De donateur administratie en het archief is alleen toegankelijk voor het bestuur.

  Bekijken