De Stichting Histories Hillegersberg is opgericht op 10 september 2012.

De stichting heeft tot doel het onderzoeken, beheren en tentoonstellen van geschriften en beeldmateriaal over Hillegersberg, zijn inwoners en allen die als betrokkenen kunnen worden beschouwd. De stichting organiseert lezingen, tentoonstellingen, beheert deze website en stimuleert publicaties.

Overigens zal de Stichting zich net zo richten op de naastgelegen voormalige gemeente Schiebroek.

BESTUUR

Activiteiten

De stichting werkt nauw samen met de Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud die zich met name richt op de bebouwde omgeving van Hillegersberg, Schiebroek en Terbregge.

De Stichting heeft een bestuur en kent donateurs. Financiële steun aan de Stichting wordt zeer op prijs gesteld (en is noodzakelijk voor haar voortbestaan). Word donateur!

Kennis & Materiaal

Het stichtingsbestuur is zeer geïnteresseerd in kennis en in materiaal zoals oude foto's, speldjes, medailles en boeken en over Hillegersberg en Schiebroek.

Het bestuur luistert heel graag en tekent het verhaal graag op. Heeft u materiaal? Wij maken graag een foto, kopie of een scan, of krijgen het materiaal in bezit.

Dit materiaal kunnen we mogelijk ten toon stellen, zodat iedereen die dat wil van de kennis en het materiaal kan genieten!