Recente publicaties

Leven en werk Herman Bieling

28 november 2017

Op dinsdag 28 november 2017 hield Jan Cees van Duin een lezing houden over zijn toen onlangs uitgekomen boek over het leven en werk Herman Bieling. Dit boek is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Histories Hillegersberg. De lezing vond plaats bij boekhandel Maximus.

Meer lezen

Lezing Peter Brusse: "Onder de mensen"

8 juni 2017

Op 8 juni 2017 heeft Peter Brusse bij boekhandel Maximus een lezing houden over zijn boek "Onder de mensen". Het boek gaat over zijn vader, de journalistieke pionier M.J. Brusse (1873-1941). M.J. Brusse woonde een groot deel van zijn leven in Hillegersberg. Hij schreef vooral over de armoede en ellende van zijn tijd. Zijn rapportages in de NRC leidden tot Kamervragen, wetswijzigingen en enquêtes. Boefje, zijn bekendste boek, werd bewerkt tot toneelstuk en werd met succes verfilmd.

Bekijken

Extra lezing door J.C. van Duin over "Bouwers en Bottelaars"

29 april 2017

Op zaterdag 29 april 2017 hield Jan Cees van Duin bij boekhandel Maximus ten tweeden male een lezing over zijn enkele maanden geleden verschenen boek "Bouwers en Bottelaars". Info: zie hier onder bij 12 december 2016.

Meer lezen

Lezing door Bob Assink over "Hillegersberg in de Tweede Wereldoorlog"

6 mei 2015

Op 6 mei 2015 organiseerde de Stichting Histories Hillegerberg de lezing "Hillegersberg in de Tweede Wereldoorlog", door Bob Assink in boekhandel Maximus, Bergse Dorpsstraat 122.

Eerste Willem van den Hoonaard lezing door Roelof Vennik

2 februari 2015

Op de eerste maandag van februari is een jaarlijkse cyclus lezingen gestart met de naam "Willem van den Hoonaardlezing". Deze dag is gekozen omdat de eerste lesdag van Willem van den Hoonaard in Hillegersberg begon op de eerste maandag in 1813. Op 2 februari 2015 heeft de heer Roelof Vennik, schrijver van het boek "De geschiedenis van Hillegersberg", de eerste lezing gehouden. Ook is de eerste "Willem van den Hoonaard oorkonde" uitgereikt. De heer Vennik kreeg deze vanwege het zo toegankelijk en 'verantwoord' vastleggen van de geschiedenis van Hillegersberg.

Uitreiking Cultuurprijs 2014

30 oktober 2014

Op 30 oktober 2014 is de Cultuurprijs 2014 van Hillegersberg-Schiebroek uitgereikt. De Stichting Histories Hillegersberg heeft hieraan deelgenomen met een inzending voor het ontwerpen van een jaarlijks uit te reiken "Willem van den Hoonaardpenning".

Meer lezen

Aandacht voor 100 jaar natuurzwemmen in "Het Zwarte Plasje"

juli 2014

In juli 2014 is aandacht besteed aan het feit dat het Natuurzwembad "Het Zwarte Plasje" al bestaat sinds 1914, precies 100 jaar! Het zwembad ligt mooi besloten omringd door bomen. Verschillende generaties Hillegebergenaars hebben hier
leren zwemmen.

Conservering van het grafmonument van Marius Richters

23 mei 2014

Op 23 mei 2014 is het resultaat van de conservering van het grafmonument van Marius Richters, een op initiatiefvan de Stichting Histories Hillegersberg, getoond. Marius Richters was een Hillegersbergs kunstenaar, hij is in 1955 overleden. Er is die avond o.a. gesproken door Liesbeth van der Zeeuw, de auteur van het in 2005 verschenen boek dat het leven en werk van Marius Richters uitvoerig beschrijft. Ook Jantje Steenhuis, directeur van het Stadsarchief Rotterdam, heeft haar medewerking aan deze avond verleend. Verschillend werk van Marius Richters was in de Hillegondakerk te bezichtigen.

Bekijken

Boekpresentatie "Bouwers en Bottelaars"

12 december 2016

Op maandag 12 december 2016 werd het boek "Bouwers & Bottelaars" gepresenteerd in boekhandel Maximus. Dit boek vertelt de geschiedenis van de ondernemersfamilie Hendriks in het Hillegersberg en Schiebroek van de 20ste eeuw.  Hendriks heeft ca. 800 huizen gebouwd in het Berglustkwartier (Hillegersberg) en rond de Populierenlaan (Schiebroek) en was de oprichter van de Sunrise-limonadefabriek. De Stichting Histories Hillegersberg was nauw betrokken bij de totstandkoming van dit boek. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandels Maximus (Hillegersberg) en Coelers (Schiebroek).